Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Skal lanceert de bio-checker

Skal lanceert de bio-checker. De bio-checker is de wegwijzer in verplichte kenmerken voor de biologische keten. U checkt en ziet gelijk welke kenmerken verplicht zijn met de bijbehorende onderbouwing.

De Europese biologische- en de algemene etiketteringswetgeving stelt eisen aan zichtbare kenmerken die bijvoorbeeld staan op een etiket van een biologisch product of op het vervoersbewijs van een lading biologische producten. In de bio-checker zijn deze eisen allemaal opgenomen.

Verplichte kenmerken en visueel goed weergeven
Hoe weet u nu of u de juiste verplichte kenmerken inzet én of het kenmerk ook visueel goed is weer gegeven? Per onderdeel - etiket, document of bewijs - is de bio-checker uitgewerkt met:

  • Een voorbeeld met de verplichte onderdelen uitgelegd;
  • De bijbehorende wetgeving inclusief link;
  • Een mogelijkheid om het voorbeeld uit te printen;
  • Een snelle checklist voor de verplichte kenmerken.

Kies het onderdeel waar u informatie over zoekt. En check met de bio-checker of een etiket (zijn diverse soorten), document of bewijs voldoet aan de verplichte kenmerken die de Europese biologische wetgeving stelt. Direct door naar de bio-checker.

Verantwoordelijkheid verplichte kenmerken
De verantwoordelijkheid voor de juistheid van de diverse etiketten en leverdocumenten, ligt bij de gecertificeerde partij. Het checken van etiketten en leverdocumenten is een onderdeel van de periodieke inspectie.

Skal Biocontrole heeft de bio-checker zorgvuldig samengesteld wat betreft de inhoud. De Verordening (EU) 2018/848 met al haar bijbehorende wijzigingen is logischerwijs te allen tijden leidend.

Biokennisweek – online webinars Skal
De nieuwe bio-checker krijgt ook aandacht tijdens de online Biokennisweek. Wilt u meer informatie over de verplichte kenmerken of u vragen stellen? Skal organiseert op maandag 10 januari van 15.30-16.00 uur de online webinar over de bio-checker.

Skal geeft meer online webinars tijdens de Biokennisweek op maandag 10 en dinsdag 11 januari. Er zijn algemene workshops voor de biologische keten of sector specifieke webinars. Allemaal gericht op de nieuwe biologische verordening vanaf 1 januari 2022: Plantaardige teelt, Pluimvee, Bio-checker, De HACCP voor biologische productie, Varkens, Meldingenproces, Verkooppunten en Import en export. Bekijk hier het totale overzicht van de online Biokennisweek en het aanbod van de Skal-webinars.

Klik hier voor meer informatie over de bio-checker

Bron: Skal

Publicatiedatum: