Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw handelssysteem voor beurshandel certificaten

Vanaf de beursperiode in mei 2022 wordt een nieuw handelssysteem voor de handel in certificaten van HZPC ingevoerd. Dit is gisteren besloten door de leden van de Vereniging HZPC in de Algemene Ledenvergadering. Het handelssysteem dat HZPC ruim twintig jaar gebruikte, is verouderd. De nieuwe handelswijze zorgt voor actievere handel van certificaten en voor een hogere transparantie.

De handel in certificaten wordt ondergebracht bij het Captin Trading Platform. De verantwoordelijkheid van de handel en geldstromen ligt vanaf nu bij het bedrijf Captin en niet meer bij de Vereniging HZPC. Twee keer per jaar konden certificaathouders certificaten kopen of verkopen en was er per periode één handelsmoment. Via het nieuwe platform blijft dit tweemaal per jaar, maar is de handelsperiode veertien dagen en zijn er vele handelsmomenten mogelijk. De koers kan bewegen gedurende die veertien dagen.

Actieve handel
Het Captin Trading Platform maakt een actievere handel mogelijk. Als een van HZPC’s certificaathouders certificaten wil kopen of verkopen voor een bepaalde prijs, maakt deze certificaathouder dat kenbaar en kan een ander direct reageren. Bij reactie komt een deal tot stand. Daarna kan die certificaathouder direct een volgende transactie inzetten. Daarmee wordt vraag en aanbod actief bij elkaar gebracht. Voor iedereen is vraag en aanbod zichtbaar, evenals de gerealiseerde prijzen. De beurs wordt daardoor transparanter.

Transparante handel
"Het nieuwe platform zorgt voor veel meer transparantie. Onze certificaathouders staan zelf aan het roer en zien continue van elkaar wat ze doen. Daardoor is er meer inzicht in vraag en aanbod", aldus Gerard Backx, CEO HZPC. Tot nu toe kon de koerswaarde van een certificaat maximaal 10% stijgen of dalen. Dit wordt in de nieuwe handelswijze verhoogd naar 20%. Hierdoor wordt sneller een evenwicht in de markt gerealiseerd.

Voor meer informatie:
HZPC Holding          
+31 (513) 48 98 88
[email protected] 
www.hzpc.com     
     

Publicatiedatum: