Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Azienda Ortofrutta Bernardi

Breed assortiment residuvrije groenten van La Bella Stagione

Er worden al geruime tijd veel R&D-inspanningen geleverd op het gebied van zero residu groenten en fruit en ook het Italiaanse Azienda Ortofrutta Bernardi sprong een tijdje geleden op de kar. Het bedrijf, dat over een areaal van ongeveer 100 hectare beschikt, is al tientallen jaren actief op de AGF-markt en in de afgelopen seizoenen heeft het blijk gegeven van een opmerkelijke dynamiek.

"We benaderen onze teelt al enige tijd met een zero residu aanpak. Het is een aspect waar we sterk in geloven en we zien ook dat het zeer wordt gewaardeerd door de consument. Bovendien speelt het niet in het nadeel van de teler", vertelt Christopher Bernardi.

Christopher (links) en Stefano Bernardi

Azienda Ortofrutta Bernardi teelt licht- en donkergroene courgettes, venkel en verschillende koolsoorten residuvrij. De groenten zijn als dusdanig gecertificeerd en worden onder het merk La Bella Stagione op de markt gebracht. In de zomer komen daar ook meloenen bij. "Zero residu is eigenlijk een allesomvattende filosofie die bijvoorbeeld grote investeringen impliceert in nieuwe productiemachines en innovatieve verpakkingen. Zo werken wij nu met kartonnen trays en composteerbare folies, alles plasticvrij."

De nieuwe aanpak heeft een paar jaar van ontwikkeling, technische tests en investeringen gevergd op het gebied van rassenkeuze, productietechnologieƫn en verpakkingsoplossingen. De zoektocht naar geschikte materialen is eigenlijk nooit af, vooral voor producten zoals venkel en sla die een waterbestendige verpakking vereisen.

Het hoofdkantoor van het bedrijf in het Italiaanse Rimini

"We leveren onze producten aan de Italiaanse retail, maar sinds een paar maanden richten we onze blik ook naar het buitenland, met name naar landen als Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland. Mede dankzij ons zero residu programma denken we een toenemend aantal importeurs uit heel Europa te kunnen bereiken. We willen ook nieuwe afzetkanalen verkennen, zoals de foodservice, een sector die de laatste jaren de voorkeur geeft aan partnerschappen die gebaseerd zijn op de kwaliteit van het product. En met kwaliteit bedoelen we niet alleen mooi en goed, maar vooral gezond", vertelt Bernardi.

Een blik op de zero residu producten van Azienda Ortofrutta Bernardi

"Zero residu houdt ongetwijfeld iets hogere productiekosten in, maar die wegen uiteindelijk niet zwaar door op de uiteindelijke kostprijs van het product omdat we sterk inzetten op het korte ketenconcept", vertelt Bernardi.

Uitgaande van de versterking van het korte ketenconcept, slaagt het bedrijf uit Rimini er altijd in om een ultravers product te leveren. De percelen waar de groenten worden geteeld liggen immers vlakbij het pakstation. De tijd die verstrijkt tussen de oogst en het aanbieden van het eindproduct in de winkel is maximaal 24 tot 48 uur. Dat kan omdat het bedrijf veel aandacht besteedt aan het beperken van de opslagtijd van de producten doorheen de toeleveringsketen.

"We beschouwen onszelf als een teler met een ruime ervaring die in staat is om zowel de grote als kleine supermarkten en speciaalzaken te beleveren. Elk van die kanalen heeft zijn eigen specifieke behoeften en wij als dynamisch bedrijf gaan graag de uitdaging aan om elke klant tevreden te stellen", besluit Bernardi.

Voor meer informatie:
Bernardi srl
Via San Martino
in Riparotta 5T
47922 Rimini (Italiƫ)
Tel: +39 (0)541 740436
[email protected] 
www.ortofruttabernardi.it 

Publicatiedatum: