Frédéric Champion, Pomleg:

"De bezoekersaantallen op de MIN markt in Rungis zijn en blijven laag"

Terwijl het op de MIN markt in Rungis steeds drukker wordt naarmate de feestdagen naderen, wint de bezorgdheid met betrekking tot de vijfde golf aan terrein. Groothandelaren hebben hierdoor te maken met een afnemend aantal bezoeken aan restaurants. De eigenaren van die restaurants hebben op hun beurt weer te kampen met talloze annuleringen, en de gevolgen van de oproep van de regering aan de Fransen om het aantal ontmoetingen met familie en vrienden zo veel mogelijk te beperken. Maar ondanks het feit dat de orderboeken momenteel moeilijk te vullen zijn, blijven de professionals hoopvol.

“Voorlopig wachten we gewoon af en zien we wel hoe alles loopt, zowel wat betreft de ontwikkelingen rondom het coronavirus, als wat betreft de aankondigingen in het kader hiervan vanuit de regering. We bekijken de situatie uur na uur en dag na dag. Dit is behoorlijk belastend, omdat er geen draaiboek te maken is, en we onszelf ook  niet zomaar letterlijk in allerlei bochten kunnen wringen. Bovendien kan elke nieuwe situatie er morgen weer totaal anders uitzien”, legt Frédéric Champion uit van Pomleg, die sinds 1969 op de MIN markt staat.

“Het is moeilijk om echt goed op gang te komen. Of het nu in de beginfase is of in de fase waarin we al een tijdje op de markt staan, de bezoekersaantallen zijn en blijven laag. Ten opzichte van 2020 is er dit jaar gegarandeerd sprake van een groot verlies, omdat mensen in 2020 ten tijde van de lockdown meer zelf aan het koken waren. Verder neem ik aan dat de mensen die hiervoor de middelen hebben, zodra ze de kans hebben om hun huis te verlaten, dit ook zullen doen, omdat er altijd een risico bestaat op het ingaan van een nieuwe lockdown.”

Voor meer informatie: 
Frédéric Champion
Pomleg
6 Rue de Montpellier
94550 Rungis Complexe, Frankrijk
+33 6 69 55 58 35
contact.pomleg@gmail.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven