Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
41 winkelpanden AH en Coop overgenomen door Somerset Capital Partners

Grootste deal in supermarktvastgoed van 2021

Supermarktvastgoed blijft een aantrekkelijke belegging. Een consortium vertegenwoordigd door Somerset Capital Partners (Somerset) neemt 41 supermarkten over van Supermarkt Vastgoed FGR. De 41 winkelpanden bevinden zich verspreid over Nederland en zijn volledig en langjarig verhuurd aan zowel Ahold (25) als Coop (16).


Albert Heijn in Oldenzaal

Somerset heeft de overname, waarbij de 41 locaties in een nieuw opgericht fonds zijn ondergebracht, gisteren afgerond. De overname is de grootste supermarkt vastgoedtransactie van 2021. Met de deal is een bedrag gemoeid van meer dan 180 miljoen euro. Het nieuwe fonds beoogt samen met Somerset de portefeuille binnen twee tot drie jaar uit te breiden naar meer dan honderd supermarkt vastgoedlocaties door heel Nederland.

Kapitaalkrachtige koper
Supermarkt Vastgoed FGR werd in 2012 opgericht als gevolg van het verkopen van vastgoedlocaties door CVC, destijds eigenaar van Schuitema (C1000). Eind vorig jaar nam Annexum, aanbieder van vastgoedfondsen voor particuliere beleggers, de Jumbo-locaties over uit hetzelfde fonds.


Coop in Schimmert

Wim Linthorst, voorzitter RvA Supermarkt Vastgoed FGR: “We hebben in Somerset een kapitaalkrachtige koper gevonden om één van de meest unieke supermarkt vastgoedportefeuilles van Nederland te beheren. Sinds de oprichting van het fonds hebben we een mooi langjarig rendement kunnen realiseren voor onze trouwe participanten.”

Hoogwaardige supermarkt vastgoedportefeuille
Joes Daemen, managing partner Somerset Capital Partners: “Met de toevoeging van deze kwalitatief hoogwaardige supermarkt vastgoedportefeuille maken we in één keer een mooie diversificatieslag in ons investeringsportfolio. We kijken met veel vertrouwen uit naar het realiseren van de groeiambities van het fonds, die wordt onderschreven door een goed gevulde pijplijn.”

Bron: Somerset

Publicatiedatum: