Nieuwe specificaties voor Marsdorf-locatie

Trage onderhandelingen over bouwterrein groothandelsmarkt Keulen gaan volgende ronde in

In een amendement voor de komende raadsvergadering hebben de Keulse Groenen en de CDU de markt-administratie opgedragen de voorgestelde ruimtebehoefte voor het AGF-centrum in Marsdorf aanzienlijk te verminderen, om zo de kans op uitvoering te vergroten.

In de motie wordt voorgesteld een oppervlakte van ongeveer 11 ha aan te bieden aan het geplande centrum voor AGF-producten en "aanverwante bedrijven". Dit zou bijvoorbeeld kunnen gebeuren in het gebied ten noorden van de Toyota Allee. Naast de milieu- en verkeersrapporten die hieraan moeten worden aangepast, moet er een marktonderzoeksprocedure plaatsvinden om investeerders voor het AGF-centrum te winnen.


Keulse handelaren op de groothandelsmarkt tijdens bezoeken van Freshplaza in 2019.

Met de in het amendement voorgestelde omvang voor het AGF-centrum blijft er in de onmiddellijke nabijheid, bijvoorbeeld ten zuiden van de Toyota-Allee, voldoende ruimte over voor een (gedeeltelijke) verplaatsing van de eerder geplande uitbreidingsgebouwen van 1. FC Köln in de buurt van het Geißbockheim. Dit moet samen met de aanvraag worden onderzocht en geëvalueerd. De markt-administratie moet ook een tijdschema opstellen waaruit blijkt hoe het AGF-centrum, onder deze nieuwe voorwaarden, tegen eind 2025 gerealiseerd kan worden.

Voor meer informatie: koelner-grossmarkt.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven