"We hopen de service binnenkort twee maal per week aan te kunnen bieden"

Positieve eerste maand voor AGF-spoorlijn Alicante-Londen

Vorige maand vertrok de eerste rechtstreekse trein met bederfelijke producten van de haven van Alicante naar Londen.

"Sinds begin november hebben vijf treinen het traject afgelegd met tot nu toe steeds volle wagons," zo vertelde Jesús Aznar, manager van Terminales Marítimas del Sureste (TMS) in de haven van Alicante, aan de Spaanse nieuwsdienst Efe. In tegenovergestelde richting (van Londen naar Alicante) was de gemiddelde bezetting 50%.

De verbinding verliep vlot. Er viel slechts één incident te noteren waarbij vlug geschakeld werd door vrachtwagens in te leggen om de bederfelijke lading op tijd in Londen te krijgen.

Deze lijn naar het VK werd in de nasleep van de Brexit gecreëerd en vertrekt elke vrijdag om 11.30 uur uit Alicante. Op maandagochtend om 8 uur komt de trein aan op het station London-Barking. Na douane-inspectie worden de goederen rond 11 uur vrijgegeven voor levering. De totale transittijd is dus 72 uur voor een afstand van 1.700 kilometer.

"We hopen de transittijd de komende weken nog te verkorten door het vertrek uit te stellen tot 14.00 uur, zodat de exporteurs nog op vrijdagochtend kunnen laden", aldus de manager van TMS.

De meeste groenten en fruitsappen zijn afkomstig van pakstations in Murcia en Alicante. Er zijn plannen om vanaf januari ook voor andere exporteurs wagons te voorzien voor droge voeding.

Twee maal per week?
"Transport naar het Verenigd Koninkrijk is moeilijker geworden en we hopen daarom dat we met deze spoorverbinding inspelen op een behoefte en binnenkort twee maal per week een goederentrein naar Londen kunnen inzetten. We denken daarbij aan vertrek op dinsdag", vertelt Aznar.

Bron: elespanol.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven