AGF voorop in nieuwe winkelinrichting Aldi Belgie

Aldi België pakt uit met een nieuwe winkelinrichting. Bij de nieuwe Aldi-winkels zal het versassortiment een prominente plaats krijgen dankzij een versmarktbeleving vooraan de winkel.

Hiermee onderstreept de discounter zijn focus op het versaanbod en wordt winkelen voor de klant nog eenvoudiger. De laatste jaren heeft Aldi fors geïnvesteerd in een groeiend en kwalitatief aanbod aan verse producten. Steeds meer groenten en fruit worden los aangeboden en introduceerde de discounter vorig jaar een groeiend aanbod vers vlees dat quasi 100% van Belgische afkomst is. 

Versmarktbeleving
Het versaanbod krijgt meer dan ooit een prominente plaats in het winkelbeeld van Aldi. Voortaan zullen klanten alle verse groenten en fruit, vers vlees, verse vis en chilled convenience (zoals voorverpakte slaatjes, verse fruitsappen en andere bereide maaltijden en dranken) onmiddellijk bij het binnenkomen van de winkel aantreffen. Op die manier wordt een heuse versmarktbeleving ontwikkeld.

De aankoop van verse producten is één van de voornaamste beweegredenen om boodschappen te doen. “We kiezen er met onze nieuwe winkelinrichting voor om het winkelen nog eenvoudiger te maken voor onze klanten”, zegt Koen Piessens, Managing Director Sales bij Aldi. “Door onmiddellijk vooraan de winkel onze verse groenten en fruit, vers vlees, verse vis en vers bereide gerechten aan te bieden kan de winkelkar meteen gevuld worden met wat bovenaan de boodschappenlijst staat.”

De bake-off-afdeling blijft aanwezig in de eerste gang. De wekelijkse promoties (de Aldi Specials), komen telkens in het midden van iedere gang. De tijdelijke aanbiedingen op woensdag en zaterdag worden analoog aan onze Aldi-folder verdeeld over twee winkelgangen.

Voor nieuwe winkels
Aldi is niet over één nacht ijs gegaan bij het bepalen van de nieuwe winkelinrichting. “We hebben in 5 winkels verspreid over het land een langdurige test laten lopen en die grondig geanalyseerd”, vervolgt Piessens. “De resultaten zijn goed, waardoor we de beslissing genomen hebben hier een vervolg aan te breien bij de opening van nieuwe winkels.” Tegen eind dit jaar zal de teller op zo’n tiental Aldi-winkels staan die ingericht zijn met de nieuwe winkelinrichting. In 2022 staan er reeds 36 nieuwe of vernieuwde winkels op de planning die ook op hun beurt de versmarktbeleving zullen huisvesten.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven