Cambodja maakt lijst van 340 AGF-producten die het naar China wil exporteren

De Chinese ambassadeur in Cambodja, Wang Wentian, heeft verklaard dat China van plan is om longan toe te voegen aan de lijst van land- en tuinbouwproducten die het uit dat land aanvaardt. Ondanks een bilaterale vrijhandelsovereenkomst die op 1 januari volgend jaar in werking treedt, beperkt China de rechtstreekse invoer van veel Cambodjaanse land- en tuinbouwproducten om gezondheidsredenen.

Cambodja heeft in het kader van de vrijhandelsovereenkomst nog eens 340 producten voor uitvoer naar China op de lijst gezet, waarmee het totaal op meer dan 10.000 komt. Het moet de sanitaire en fytosanitaire faciliteiten in zijn verwerkingsbedrijven verbeteren om aan de strenge Chinese voorschriften te voldoen. Fytosanitaire behandeling verwijdert ongedierte van gewassen of maakt ze inactief.

Wang zegt dat, indien de resultaten bevredigend zijn, de invoer van longans al in het volgende oogstseizoen van start zou kunnen gaan. Momenteel worden de meeste longans uitgevoerd naar Thailand, dat ze vervolgens doorverkoopt aan China. China heeft op 13 augustus de invoer van longans uit Thailand verboden omdat sommige ervan besmet waren met wolluis.

Bron: khmertimeskh.com
Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven