Publicatie Zweedse voedselautoriteit:

"Klimaatverandering zal ook de aanwezigheid van ziektes vergroten"

Volgens een rapport van het Zweedse levensmiddelenbureau Livsmedelsverket kunnen de gevolgen van de klimaatverandering, zoals hogere gemiddelde temperaturen en meer regen of droogte, de aanwezigheid van sommige ziekteverwekkers doen toenemen.

In het verslag wordt ook ingegaan op de gevaren die als gevolg van de klimaatverandering voor verschillende soorten voedsel relevant kunnen worden, met de nadruk op de Zweedse omstandigheden, en wordt besproken hoe die gevaren onder controle kunnen worden gehouden. Het gaat in het rapport om groenten en (zacht)fruit, zuivel, vlees, vis en zeevruchten, eieren en graanproducten.

Hoewel de kennis nog hiaten vertoont, blijkt uit de analyse dat de incidentie van de meeste microbiologische gevaren waarschijnlijk zal toenemen als gevolg van de klimaatverandering.

Conclusies over de verandering in specifieke gevaren en de omvang en snelheid van de impact zijn onzeker en hangen af van de nauwkeurigheid van de klimaatscenario's en van de maatregelen die worden genomen om de gevolgen te beperken.

Bron: foodsafetynews.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven