Andrej Surikov, Cash & Carry-Markt VLG Trier:

"Opening voor consumenten was geen lange termijnoplossing"

Met twee vestigingen in Saarbrücken en Trier hoort VLG tot de belangrijkste grossiers van de regionale horeca en grootverbruikers. "Voor ons zou december normaal gesproken één van de maanden met de meeste omzet geweest zijn, de 2G-regeling zet echter een streep door onze rekening", vertelt Andrej Surikov, vestigingsleider van het bedrijf in Trier.

Circa 80% van de afzet van het bedrijf is toe te schrijven aan de horeca, het overige deel aan andere groothandelsklanten. "Tot de hardlopers horen de gangbare horecaproducten zoals tomaten, courgettes, aardappelen, sla en zachtfruit, maar ook panklare producten of halffabricaten uit eigen productie, van gesneden groenten tot aan kant-en-klare salades en groentenbouillon. Dit assortiment wordt parallel aan het prangende gebrek aan arbeidskrachten in de horeca continu verder ontwikkeld", zegt Andrej.


Andrej Surikov (rechts) is verkoper op de vestiging Trier. In de cash & carry-markt evenals bij de leveringsservice worden deels ook convenience producten uit eigen productie aangeboden. 

Wegval van de Kerstafzet
De grondstoffen worden het liefste uit de regio afgenomen, maar momenteel komt het grootste deel, passend bij de tijd van het jaar, overwegend uit het buitenland. Andrej: "Er zijn voldoende producten beschikbaar, hier zie ik momenteel helemaal geen problemen. Wat betreft de verkoop maken de aangescherpte maatregelen - zeg de 2G-regeling - het ons zeer moeilijk. De Kerstfestiviteiten werden overwegend afgelast, er vinden slechts enkele Kerstmarkten in beperkte vorm plaats. December ziet er daarom eerder slecht uit, hetzelfde geldt voor januari en februari. Ik zou wensen dat de horeca vanaf maart weer goed op gang komt", blikt de horecaleverancier vooruit.


Een blik op het versassortiment van VLG

Alternatieve afzetkanalen
Met de aanhoudende problematiek heeft ook VLG naar nieuwe afzetkanalen gezocht. "Tussen de twee lockdowns in 2020 evenals in het afgelopen jaar hebben we een tevredenstellende omzet kunnen behalen. Toen maakte de regionale horeca deels zelfs een opleving door. Vanwege de beperkingen hebben we onze afhaalmarkt ongeveer net zoals Metro voor iedereen geopend. Vanwege de geringe inkoophoeveelheden en het algemene koopgedrag was de opening voor privékopers echter geen oplossing voor de lange termijn", zegt Andrej tot slot.

Voor meer informatie:
Andrej Surikov
VLG Trier c-gro C & C Großhandel GmbH
Großhandel für Lebensmittel
Metternichstraße 48
54292 Trier, Duitsland
Tel. +49 651 147 050
www.vlggvd.de
www.instagram.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven