Nieuwe escalatie tussen Egypte en Ethiopië over bouw Nijl-dam

Ethiopië heeft aangekondigd dat het de bouw van de Grand Ethiopian Renaissance Dam (GERD) spoedig zal afronden, terwijl Egypte heeft gewaarschuwd voor de gevolgen van het uitblijven van een akkoord in de meest recente escalatie tussen de twee landen.

Egyptische bronnen waarschuwen voor de gevolgen van het uitblijven van een akkoord over het geschil over de Nijl-dam die Ethiopië bouwt in de Blauwe Nijl. Het project heeft geleid tot verhitte discussies met de stroomafwaarts gelegen landen Egypte en Soedan.

Volgens de Egyptische minister van Irrigatie Mohamed Abdel Aty zal een tekort aan water gevolgen hebben voor de werknemers in de land- en tuinbouwsector, wat tot onveilige situaties zal leiden en tot sociale instabiliteit in de regio.

Abdel Aty beschuldigde Ethiopië ervan opzettelijk valse verklaringen af te leggen over de GERD in aanvulling op het individueel beheren ervan in afzondering van de stroomafwaartse landen, wat intussen al miljarden dollars aan materiële schade heeft veroorzaakt, in een poging om de negatieve effecten te verzachten die voortvloeien uit deze eenzijdige maatregelen die het systeem van de Nijl hebben verstoord.

Bron: al-monitor.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven