Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jeffrey Moret (T.O.F.F.) over nieuw Bio Vegan-concept:

"Vegan in verse AGF-sector nog nauwelijks bekend, maar potentie is enorm"

Tholen - TOFF uit Barendrecht heeft haar activiteiten uitgebreid met een nieuw concept: Green Vegan. "Onder deze naam bieden we volledig Vegan biologische verse AGF-producten aan", vertelt Jeffrey Moret. Green Vegan is officieel distributeur voor gecertificeerde Biocyclisch Vegan producten voor Nederland, België, VK, Scandinavië en Duitsland.

Zijn alle biologische AGF-producten dan niet Vegan? "Nee, zeker niet", reageert Jeffrey. "Biocyclische veganlandbouw is een puur plantaardig én biologisch landbouwsysteem. Deze teeltvorm maakt geen gebruik van productiedieren en maakt geen gebruik van dierlijke meststoffen. Ook wordt de nadruk gelegd op het bevorderen van biodiversiteit, gezond bodemleven, humusopbouw en het maximaal sluiten van organische kringlopen."

Green Vegan is lid van het Biocyclische Vegan network. Alle producten die wij via B2B kanalen distribueren zijn Biocyclic Vegan gecertificeerd. In Nederland brengt Green Vegan, in samenwerking met Joost van Strien o.a. de producten in de markt onder de merknaam: “No Shit.”  Joost is de eerste teler in Nederland met een Biocylic Vegan certificaat. Zijn groenten zijn 100% plantaardig geteeld.

"De potentie van Vegan telen is enorm. Door goed gebruik te maken van gewasrotatie en groene meststoffen – helemaal plantaardig, geen dierenmest - blijken we een net zo goede oogst te kunnen realiseren als met traditionele biologische landbouw. Als we echt voor duurzaam gaan is No Shit de toekomst”, aldus Joost.

Sinds november 2017 is de Biocyclic Vegan Standard wereldwijd beschikbaar als een mondiaal standaard voor veganistische (vegan) én biologische landbouw, geaccrediteerd door in de IFOAM Family of Standards. 

"Het huidige assortiment en volume in gecertificeerde Vegan vers producten is continu groeiende, op het moment zijn er een aantal telers uit Nederland, Duitsland en Griekenland die gecertificeerd zijn voor deze norm. Waar Vegan producten in de supermarkt alsmaar groeiende zijn en populairder worden is Vegan in de verse AGF- wereld nog nauwelijks bekend. Men denkt al snel dat AGF, maar zeker bio-AGF al Vegan is, maar dat is natuurlijk niet zo. In elk geval niet volledig", vertelt Jeffrey.

Hij ziet de afzet met vertrouwen tegemoet. "Er zijn al enkele gesprekken gaande met retailers en winkeleigenaren die geïnteresseerd zijn in Bio Vegan vers producten. Voor een toenemend deel van de consumenten is bio niet meer genoeg. Retailers en bedrijven die meer informatie willen of geïnteresseerd zijn in Bio Vegan versproducten, zijn bij ons aan het goede adres!" 

Voor meer informatie:
Green Vegan
[email protected]
www.green-vegan.nl