DG agri dashboard - Appelen

Gemiddelde EU-appelprijs in november op €76 per 100 kg

De lopende appeloogst 2021/22 voor de EU27 wordt geraamd op 5% meer dan het gemiddelde van de vorige vijf jaar en 10% meer dan de "kleine" oogst van het vorige afzetseizoen. Na twee jaar van ondergemiddelde oogstvolumes en relatief hoge prijzen, zouden de prijzen in het nieuwe afzetseizoen naar een normaal niveau kunnen terugkeren.

Op korte termijn zal de uitvoerlogistiek in vele delen van de wereld een enorme uitdaging blijven, hoewel de EU daar iets minder mee te maken heeft.

In het eerste jaar van de pandemie was de vraag groot, in het tweede jaar kwam de vraag weer op een normaal niveau. Toch wordt de sector tijdelijk met verschillende uitdagingen geconfronteerd: hoge vrachttarieven, gebrek aan arbeidskrachten (met name vrachtwagenchauffeurs) en stijgende kosten (vooral energie, transportkosten en andere teeltmiddelen).

De appelprijs in de EU van november - het gemiddelde van de vier belangrijkste producenten - bedraagt 76 euro per 100 kg. Dit is 3 euro onder het maandelijkse maximum van 5 jaar.

Klik hier om het volledige gegevensblad te bekijken.

Bron: ec.europa.eu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven