Mogelijk tekort cranberry's na slecht groeiseizoen Wisconsin

Volgens de Wisconsin State Cranberry Growers Association hebben de telers in de staat, die meer cranberry's levert dan enige andere staat in de VS, dit jaar te kampen met slecht weer. De meeste telers schreven de combinatie van een warme aprilmaand, waardoor de overblijvende cranberry's gingen groeien, en vervolgens een strenge vorst in mei toe als het grootste probleem van dit moeilijke teeltjaar.

Cranberrytelers in de hele staat hebben met verschillende weersproblemen te maken gehad. De cranberrytelers in Wisconsin brengen jaarlijks gemiddeld 5,5 miljoen vaten op, waarbij elk vat 100 pond (45,3 kg) weegt. De officiƫle cijfers zullen pas in februari bekend zijn, maar naar schatting hebben de cranberrytelers in Wisconsin dit groeiseizoen ongeveer 4,5 miljoen vaten geproduceerd.

Slechte groeiseizoenen hebben de meeste gevolgen voor de afzet van vers fruit, omdat beschadigde cranberry's worden gebruikt voor sappen of sauzen. De cranberrytelers in Wisconsin hebben sinds 2019 elk jaar minder dan 5 miljoen vaten geproduceerd volgens het USDA Department of Agriculture, maar de telers zeggen dat het te vroeg is om het een neerwaartse trend te noemen.

Bron: eu.jsonline.com
Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven