1.200 ton Chileense kersen staan op het punt de Chinese markt op te komen

Chileense kersen komen aan het begin van de winter de Chinese markt altijd in grote hoeveelheden op. JD Fresh werkte samen met de Chileense kersenexporteur Garces Fruit om een feestelijke introductie van de eerste partij Chileense kersen te organiseren op 19 november. Het vrachtschip vertrok uit Chili met 1.200 ton Chileense kersen en zal de oceaan oversteken om China te bereiken, de grootste consumentenmarkt voor kersen ter wereld. En JD zal van de aankomst van deze enorme hoeveelheid kersen gebruik maken om een golf van prijsverlagingen op gang te brengen.

JD heeft het Chileense kersenseizoen 2021 reeds afgetrapt met de online afzet van luchtvrachtkersen op 11 november, een belangrijke commerciële feestdag in China. De luchtvrachtkersen verkochten zeer goed. De geldwaarde van Chileense kersen in hun originele doos steeg in de periode tot en met 15 november met bijna 90%.

95% van de Chileense premiumkersen is bestemd voor de Chinese markt
De door JD Fresh bestelde zeevrachtkersen zullen naar verwachting in de tweede week van december in China aankomen. Volgens de Chileense ambassadeur in China is ongeveer 95% van het aanbod van Chileense kersen bestemd voor de Chinese markt. Dit eerste vrachtschip vervoert voornamelijk kersen van de J- en JJ-kwaliteit. De Chileense kersenexporteur Garces Fruit garandeerde dat hun grootste en lekkerste kersen voorbehouden zijn voor JD Fresh.

JD Fresh zal begin december beginnen met de voorverkoop. Consumenten kunnen met elkaar wedijveren om redelijk geprijsde Chileense kersen van topkwaliteit en zij zullen hun kersen ontvangen zodra het vrachtschip China bereikt. De verzendkosten voor zeevracht zijn lager dan die voor luchtvracht, zodat de consument zal kunnen profiteren van een aanzienlijke prijsdaling in vergelijking met de eerder dit seizoen per luchtvracht verladen kersen. In vergelijking met de Chileense kersen die op 24 oktober per luchtvracht zijn aangekomen, zijn de kersen die per zeevracht zijn verladen, rijper en kosten zij minder dan de helft van de prijs

Bron: World of Finance


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven