EU legt Conserve Italia boete van €20 mln op wegens kartelvorming

De Europese Commissie heeft Conserve Italia Soc. Coop. Agricola en haar dochteronderneming Conserves France S.A. (samen "Conserve Italia") een boete van in totaal 20 miljoen euro opgelegd wegens een inbreuk op de EU-antitrustregels.

De Commissie oordeelde dat Conserve Italia meer dan 13 jaar lang samen met andere marktdeelnemers deelnam aan een kartel voor de levering van bepaalde soorten groenteconserven aan retailers en/of foodservicebedrijven in de Europese Economische Ruimte.

In september 2019 heeft de Commissie een schikkingsbesluit vastgesteld tegen Bonduelle, Coroos en Groupe CECAB wegens deelname aan hetzelfde kartel.

Conserve Italia heeft besloten deze zaak niet met de Commissie te schikken, in tegenstelling tot de drie andere deelnemers. Bijgevolg wordt het onderzoek van de Commissie tegen Conserve Italia voortgezet in het kader van de standaardkartelprocedure.

Bron: europeansting.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.