Slechts 40% van de Georgische kiwioogst klasse I

Het oogstseizoen van de Hayward kiwi's in de regio's van westelijk Georgië is op zijn hoogtepunt. Over het algemeen heeft het weer geen ernstige negatieve gevolgen gehad voor de oogst van 2021, maar de intense regens aan het eind van de zomer en het begin van de herfst hebben geen noemenswaardige invloed gehad op de grootte van de vruchten, zoals dit seizoen het geval was met mandarijnen.

Demur Pipia, hoofd van de Georgian Kiwi Producers Association, zei dat naar verwachting in totaal 90-100 ton kiwi's zal worden geoogst, wat een gemiddelde opbrengst is. De vereniging verkoopt haar oogst aan Nergeta, de grootste kiwiproducent en exporteur in Georgië.

Nergeta heeft de handelsprijzen voor kiwi's verhoogd van 3,8 GEL/kg (€ 1,01) vorig seizoen tot 4,5 GEL/kg (€ 1,26) vandaag. Ondanks de hogere prijzen hebben de telers hier niet zo veel baat bij, aangezien de prijzen van diverse producten in het land aanzienlijk zijn gestegen. Bovendien maken kiwi's van hoge kwaliteit slechts 30-40% van de totale oogst uit. De prijs van kleinere vruchten op de lokale markt bedraagt ongeveer 2 GEL/kg (€ 0,55), wat volgens de kiwitelers ongewijzigd is ten opzichte van verschillende vorige seizoenen.

Bron: east-fruit.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven