Ondanks alle uitdagingen

Zuid-Afrika exporteert recordvolume sinaasappelen

Volgens Justin Chadwick van de Citrus Growers' Association heeft Zuid-Afrika recordvolumes navelsinaasappelen geëxporteerd. De CEO van de vereniging zei dat er 27,2 miljoen kartons zijn uitgevoerd, net iets meer dan de 26,7 miljoen die in 2018 werden geregistreerd. Het kwam op iets meer dan 3 procent boven de raming van maart 2021.

Chadwick voegde eraan toe dat Senwas (centraal westen) de grootste regio bleef met 7,6 miljoen kartons; dit volume bedroeg 8 procent meer dan de ramingen.

"Westkaap is de tweede grootste regio met 7,2 miljoen kartons, dat is 5 procent boven de raming, terwijl Sunday's River Valley met zes miljoen 3 procent onder de raming bleef. Patensie lag 17 procent boven de raming (2,6 miljoen tegenover 3 miljoen), terwijl Nelspruit 7 procent onder de raming lag."

Over de grootte en de verpakking van de sinaasappelen zei Chadwick: "Navels bereikten pieken van 72, 88 en 64. Het seizoen 2021 kende grote volumes, maar de vruchten waren kleiner van omvang. De piekweken voor het verpakken waren van week 22 tot week 25, met een verpakkingssnelheid van twee miljoen kartons per week. Het verpakkingspatroon was vergelijkbaar met het voorgaande jaar."

Bron: freightnews.co.za


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.