Verplichte composteerbare appelstickers kan leiden tot meer fruit in plastic zakken

Over minder dan twee jaar wil de regering van Nieuw-Zeeland de plastic fruitstickers uitfaseren en vervangen door thuiscomposteerbare etiketten. Eerder dit jaar gaf de regering aan dat ze de plastic fruitstickers medio 2023 wil uitfaseren en vervangen door milieuvriendelijke labels. Maar volgens bronnen uit de sector is het niet waarschijnlijk dat dit ook zo zal gaan gebeuren.

"Het ziet er op dit moment niet bijzonder plausibel uit, zeker niet voor alle producten," zei algemeen directeur Jamie Lunam van Jenkins Freshpac Systems. Volgens de normen voor composteerbare thuisproducten moeten de etiketten in 365 dagen worden afgebroken, dus realistisch gezien zou Jenkins Freshpac Systems tegen juli 2022 een werkend product moeten hebben om het certificeringsproces te kunnen afronden.

Lunam denkt dat de deadline "onbedoelde gevolgen" kan hebben, zoals appelen die in zakken worden verpakt in plaats van los, waardoor mogelijk een aanzienlijk afvalprobleem ontstaat in plaats van dat het er een oplost.

Bron: stuff.co.nz
Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven