SUNT stelt €1,1 mln veilig om verspilling van bananen in Europese havens te voorkomen

SUNT, een Amsterdamse start-up die voedingsproducten maakt van afgedankte bananen, heeft een bedrag van €1,1 mln ontvangen van Brace New Food (BNF) Investments, DOEN Participaties en de Rabobank. 

Deze kaptaalinjectie zal SUNT in staat stellen om een bananenverwerkingsfabriek op te richten om miljoenen bananen voor verspilling in Europese havens te behoeden. Het bedrijf streeft er eveneens naar om uit te groeien tot leverancier van hoogwaardige grondstoffen en zich op internationale markten te begeven. 

SUNT werd in 2019 door Laura Hoogland opgericht. Voor haar producten worden momenteel afgedankte bananen uit Ecuador gebruikt. Van de 100 mld ton bananen die wereldwijd worden geteeld, gaat ongeveer 50 mld kilo verloren omdat zij niet voldoen aan de cosmetische standaarden. Vanaf het tweede kwartaal 2022 zal de bananenverwerkingsfabriek van SUNT zich met name richten op het 'redden' van bananen uit Europese havens. Alleen al in de Benelux worden jaarlijks zo'n 20 mln kilo bananen weggegooid. Daarnaast is  de vernietiging van deze bananen kostbaar. 

Het bedrijf besloot een nieuw ontbijt- en snackproduct te maken op basis van afgedankte bananen: bananenbrood. Het bedrijf laat weten dat het product gluten- en lactosevrij is en geen toegevoegde suikers bevat. Het bananenbrood van SUNT is onder andere verkrijgbaar bij Albert Heijn, Picnic, COOP en Gorillas. 

Bron: siliconcanals.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven