Sinaasappelprijzen uit de Algarve daalden met 15% tot 20%

José Oliveira, voorzitter van de organisatie AlgarOrange, laat weten dat de prijzen het afgelopen citrusseizoen met 15% tot 20% daalden ten opzichte van het jaar waarin de Covid-19-pandemie uitbrak. Tijdens de pandemie profiteerde de sector van een toename van de vraag en hogere telersprijzen, van tot wel € 0,70 per kilo, wat bijna het dubbele is van de prijs het jaar daarvoor. 

Volgens Oliveira vertegenwoordigt de productie in de Algarve gemiddeld 70% tot 80% van de landelijke productie, van zo'n 350.000 ton, bericht www.theportugalnews.com

“De voornaamste exportmarkten waren Frankrijk, Spanje en Canada maar er werd ook naar andere landen geëxporteerd, waaronder Italië, Duitsland, Nederland, Noorwegen en Costa Rica," aldus de voorzitter.

Oliveira waarschuwde echter dat citrustelers in de Algarve zich ernstig zorgen maken over het feit dat hun boomgaarden worden bedreigd door plagen. "We hechten groot belang aan het milieu en duurzaamheid, maar we hebben ook te maken met plagen, zoals de frutivlieg, waarvoor een geïntegreerde aanpak ter bestrijding ontbreekt en die telers enorme economische schade berokkenen."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.