Moldavië: Oogst van late druivenrassen abrupt geëindigd door koudegolf

In Moldavië werd vorige week de laatste hand gelegd aan de oogst van de late druivenrassen. De oogst eindigde abrupt door de verslechtering van de weersomstandigheden. Door de felle koudegolf 's nachts zijn de ongeoogste druiven verloren gegaan. Druiven die telers op sommige plantages ongeoogst hebben gelaten om het suikergehalte te verhogen, kunnen waarschijnlijk niet eens aan de verwerkingsindustrie worden verkocht.

De verliezen als gevolg van de late oogst zijn klein, gemiddeld ongeveer 5-7%. Tegelijkertijd zijn vertegenwoordigers van verenigingen van mening dat veel minder dan 30.000 ton druiven is opgeslagen. Vertegenwoordigers van het ministerie van Landbouw voorspelden eerder dat minstens 35.000-40.000 ton zou worden opgeslagen.

Medewerkers van verenigingen merken op dat de meeste druiven die in de tweede helft van oktober zijn geoogst, onmiddellijk zijn afgezet, vooral voor de export. Volgens de telers werd dit vergemakkelijkt door de goede aankoopprijzen die de handelaren boden - ongeveer 10-12 MDL/kg (€ 0,49-0,58/kg).

Bron: east-fruit.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven