Iran hoopt meer AGF te gaan exporteren naar Noorwegen

De Iraanse minister van Landbouw, Seyyed Javad Sadati Nejad, zou afgelopen week een productieve ontmoeting hebben gehad met de nieuwe ambassadeur van Noorwegen in Teheran, Sigvald Tomin Hauge. De minister gaf aan dat Iran en Noorwegen al eerder hebben samengewerkt op het gebied van visserij, bosbouw en het beheer van weidegronden, en dat de basis is gelegd voor de uitbreiding van de samenwerking op dergelijke gebieden.

Toch toonde de Iraanse minister zich ontevreden over het huidige niveau van de handel tussen de twee landen, waarbij hij opmerkte dat ondanks de lange geschiedenis van economische samenwerking tussen de twee landen het niveau van de handelsuitwisselingen een neerwaartse tendens vertoont na de sancties van de VS.

Verder onderstreepte hij enkele van de potentiƫle gebieden voor handelssamenwerking, waarbij hij de uitvoer van groenten en fruit noemde: "De consumptie van groenten en fruit per hoofd van de bevolking in Noorwegen bedraagt 120 kilogram, waarvan een kwart in Noorwegen wordt geteeld, en gezien de grote capaciteiten van Iran op dit gebied, kunnen we samenwerken om groenten en fruit aan Noorwegen te gaan leveren," zei de ambtenaar.

Bron: tehrantimes.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven