Weuthen markt-info week 42:

"Bescheiden vraag naar Duitse consumptieaardappelen bepaalt binnenlandse markt"

De binnenlandse markt wordt gekenmerkt door een bescheiden vraag naar Duitse consumptieaardappelen. Als gevolg van het seizoen is er tot nu toe een aanzienlijk aanbodoverschot, vooral van middelgrote producten. De noteringen in de deelstaat Nordrhein-Westfalen zijn overwegend stabiel, meldt de aardappelhandelsonderneming Weuthen in het recentste rapport.

"Wij verwachten in de komende weken exportmogelijkheden voor grotere goederen. Onze hoogproductieve rassen zijn ook uitstekend geschikt voor de export, omdat daar grotere formaten wenselijk zijn. Wij zijn regelmatige afnemers van Drillingen tot 40 mm en hebben regelmatig behoefte aan snijresten uit de selectie," zegt hij verder.

Voor de teelt in 2022 verwachten wij aanzienlijke contract-prijsstijgingen en zeer aantrekkelijke contractprijzen, afhankelijk van de leveringstermijn en het ras. Bovendien is voor het vroege aardappelseizoen 2022 een uitbreiding van de teelt in de traditionele vroege regio's, Rijnland, Pfalz, Baden en Oost-Nedersaksen gepland.

Telers met opslagcapaciteit gezocht
"In Midden-Duitsland zijn wij op zoek naar telers met opslag- en bij voorkeur irrigatiefaciliteiten voor onze snelgroeiende variƫteiten, voor volgend jaar. Zo hopen we op verder groeipotentieel voor de toekomst."

Voor meer informatie: weuthen-gmbh.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven