AGF-trein gaat aanstaande vrijdag weer rijden tussen Perpignan en Rungis

In de zomer van 2019 werd het nog uitgesteld vanwege een gebrek aan lading, de slechte staat van de wagons en de door de SNCF, de Franse NS, opgelegde prijsverhoging van 30%, om de modernisering van de trein te kunnen financieren, maar vrijdag 22 oktober gaat het dan toch echt gebeuren: de primeurs-trein vol (verse) AGF-producten gaat voor het eerst weer rijden.

Deze goederentrein verbindt Perpignan met de MIN-markt in Rungis. Premier Jean Castex zal bij deze bijzondere gelegenheid aanwezig zijn.

Het eerste transport van 12 wagons zal Perpignan rond 15:00 uur verlaten en tussen 03:00 en 04:00 uur de MIN-markt van Rungis bereiken. Voor deze eerste reis zal de trein voornamelijk Spaanse en Marokkaanse producten vervoeren via de nationale markt van Perpignan-Saint Charles. Denk dan bijvoorbeeld aan citrus, tomaten, courgettes en paprika's.

De trein zal vijf keer per week gaan rijden, vertrekt om 16:30 uur uit Perpignan en komt om 3:30 uur aan bij de MIN-markt in Rungis. Rail Logistics Europe, de dochteronderneming van SNCF die zich richt op goederentransport per spoor, zal de spoorlijn officieel opnieuw in gebruik nemen.

Bron: leparisien.fr
Foto: © MAXPPP / Michel Clementz


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven