Samenwerking AgroFair, Westfalia, Maersk en Wageningen UR om voedselverspilling tegen te gaan

Wereldwijd gaat jaarlijks 13% van alle AGF verloren in de koelketen. De mogelijkheid om de resterende houdbaarheid van een lading verse AGF nauwkeurig en realtime te voorspellen, zou alle betrokken partijen in de toeleveringsketen in staat stellen om sneller en beter onderbouwde beslissingen te nemen om voedselverspilling en verlies aan inkomsten te beperken. 

Dit is exact waar het om draait bij een nieuw project waar Maersk aan deelneemt samen met Wageningen University. Het einddoel is de ontwikkeling van een voorspellingsmodel om de versheid en de resterende houdbaarheid van voedsel te bepalen aan de hand van kwaliteitscriteria. 

Het project ging eerder dit jaar van start en wordt geleid door Wageningen Food & Biogen Research samen met een consortium van 13 particuliere partners uit diverse sectoren binnen de voedseltoeleveringsketen. 

AgroFair en Westfalia, twee klanten van Maersk, maken eveneens onderdeel uit van dit consortium en de partners wisselen gegevens uit, variërend van informatie over het weer en de bodem tot kwalitatieve evaluaties van productmonsters en specifieke temperatuurmetingen. 

Bron: Maersk.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven