Colombiaanse avocadobedrijf Cartama behaalt B Corp-certificaat

Grupo Cartama, een Colombiaanse avocado-exporteur met meer dan 20 jaar op de teller, kondigt aan dat het binnenkort het B Corp-certificaat zal ontvangen en dat het van alle Latijns-Amerikaanse bedrijven in de sector zelfs de beste score behaalt op het gebied van bestuur, werknemers en klanten. B Corp-bedrijven meten hun sociale en milieu-impact en verbinden er zich persoonlijk, institutioneel en wettelijk toe om bij hun beslissingen rekening te houden met de langetermijngevolgen voor de lokale gemeenschap en het milieu.

"Het B Corp-certificaat betekent een engagement naar onze mensen toe, want zij vormen het hart van onze activiteiten die bijdragen aan de ontwikkeling van de Colombiaanse tuinbouw", zegt Ricardo Uribe Lalinde, CEO van Grupo Cartama. "Maar het betekent ook sociaal engagement en goede milieupraktijken die fundamenteel zijn om verder te bouwen aan een duurzame ontwikkeling. Het vereist betrokkenheid met de lokale gemeenschap door nauwe banden aan te gaan met de bevolking om hun levenskwaliteit te verbeteren en hen welzijn en kansen op vooruitgang te bieden door middel van volwaardig werk. Het betekent werken aan de toekomst van het land door met liefde en trots een verantwoorde en duurzame teelt toe te passen in Colombia. En daarbij staat duurzaamheid centraal, want dat is de manier om de toekomst veilig te stellen en toekomstige generaties te inspireren om door te gaan met een verantwoordelijk milieubeleid."

Om het B Corp-certificaat te behalen, moest het bedrijf elke fase van de waardeketen (kwekerij, teelt en verpakking van finaal product) screenen op zaken die beter konden. Er werden ook voorbereidingen getroffen om het Cartama-ecosysteem te lanceren, een platform van duurzame diensten voor de Colombiaanse tuinbouw. Daarmee wil het bedrijf telers begeleiden om een groenere toekomst te creƫren via kennisoverdracht, technische bijstand, financiƫle diensten, verkoop van inputs, hulp van gespecialiseerd personeel, precisielandbouw en begeleiding door het R&D-team van het bedrijf en van Avolab.

Uribe Lalinde wijst erop dat het bedrijf 2021 verwacht af te sluiten met een groei van 25% ten opzichte van 2020, met in totaal 1.500 medewerkers en met een groei van 185% van het kantoor in Europa, waar de contracten onderhandeld worden voor bijna 90% van de huidige omzet.

Bron: agronegocios.co


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven