BLE- Markt rapport week 39/21:

"Aanbod druiven was voldoende om aan de vraag te voldoen”

Italiaanse goederen vormden de basis van het assortiment. Italia, Michele Palieri en Crimson Seedless hadden een grote rol. Red Globe en Victoria ronden het assortiment af. De Turkse Sultana kon meestal snel worden verhandeld. Op sommige plaatsen werden ze duurder, door een gebrek aan goederen. In Berlijn daarentegen werden ze goedkoper, omdat de vraag het toegenomen aanbod niet kon bijhouden.

Thompson Seedless en Crimson Seedless vormden de voornaamste import uit Griekenland; over het geheel genomen bleven de prijzen op het oude niveau. Alphonse Lavallée van hoge kwaliteit uit Frankrijk kostte evenveel als voorheen en arriveerde in een enigszins beperkt assortiment. Spaans fruit complementeerde de handel. In het algemeen was het aanbod voldoende om aan de vraag te voldoen. De handelaren hadden dus zelden reden om de prijzen van de vorige week drastisch te wijzigen.

Appelen
Dominante goederen uit Duitsland zelf wonnen opnieuw aan kracht, naarmate de aanwezigheid van de diverse variëteiten toenam. Boskoop en Rubinette, bijvoorbeeld, speelden een sterkere rol dan voorheen.

Peren
De Italiaanse Abate Fetel, Santa Maria en Williams Christ stonden aan de top. De vraag was niet bijzonder groot en er kon gemakkelijk aan worden voldaan.

Pruimen
Duits fruit voerde duidelijk de boventoon. Het aantal zendingen nam af. De belangstelling was nogal zwak. Handelaren verlaagden vaak hun eerdere prijzen om overschotten te voorkomen.

Citroenen
Zuid-Afrikaanse en Spaanse leveringen overheersten, gevolgd door Argentijnse import. Een geringe influx uit Turkije en Uruguay rondde alles af.

Bananen
De verkoop was erg veranderlijk. Waar vraag en aanbod voldoende in evenwicht waren, veranderden de prijzen niet.

Bloemkool
Binnenlandse producten domineerden de markt; Nederlandse en Belgische producten waren slechts sporadisch aanwezig. Aan de vraag werd gemakkelijk voldaan. De meeste prijzen vertoonden een licht neerwaartse tendens.

Sla
Belgische producten waren prominenter dan binnenlandse. Het aanbod was voldoende om aan de vraag te voldoen. De belangstelling was meestal matig. Prijzen bleven vaak op het oude niveau.

Komkommers
Nederlandse, Belgische en binnenlandse zendingen waren dominant. Goedkopere Spaanse artikelen doken ook op.

Tomaten
Het assortiment bleef hoofdzakelijk bestaan uit Nederlandse en Belgische goederen. Aan de vraag kon gewoonlijk zonder problemen worden voldaan. De kwaliteit was meestal overtuigend.

Paprika's
Nederlandse producten domineerden. Hoewel de beschikbaarheid beperkt was, kon aan de vraag worden voldaan. De markten maakten bijna unaniem melding van dalende prijzen voor gele en groene producten.

Bron: BLE 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven