Keniaanse regering gaat avocadoteelt bevorderen met hulp van Japanners

De regering van het graafschap Siaya in Kenia is een samenwerking aangegaan met de Japan International Cooperation Agency om de avocadoteelt in het zuidwesten van Kenia te stimuleren. Er wordt ook beleid en regelgeving ontwikkeld om de teelt te bevorderen, de waardeketen te stabiliseren en de markt voor het gewas uit te breiden.

James Okumbe, vice-gouverneur van Siaya, zei maandag dat het initiatief om de avocadoteelt te stimuleren bedoeld is om de voedselvoorziening in het gebied veilig te stellen: "We zijn er ook op gebrand om de productie van dergelijke gewassen in Siaya te commercialiseren. Dit gewas zal Siaya ook helpen om de 10 procent bosbedekking te realiseren zoals aanbevolen door de nationale regering voor elk graafschap."

Okumbe zei dat het provinciebestuur voortdurend campagnes zal voeren om ervoor te zorgen dat meer inwoners avocado's verbouwen. Landbouwdeskundige Elizabeth Odhiambo zei dat het initiatief om de avocadoteelt te bevorderen al vruchten afwerpt. "Dit jaar hebben de telers 6.000 zaailingen van de Hass-variƫteit ontvangen", vertelde ze aan the-star.co.ke. Odhiambo zei dat dit heeft geleid tot een toename van het areaal van 40 hectare in 2015 tot 130 hectare dit jaar.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven