Hannes de Waal van Zuid-Afrikaanse CGA:

"Vanwege problemen in havens zal Zuid-Afrika mogelijk niet kunnen profiteren van groei citrusexport"

De vraag naar citrus is gedurende de Covid-19-pandemie sterk toegenomen, maar mogelijk zal de Zuid-Afrikaanse exportsector niet kunnen profiteren van deze groei. Momenteel wachten miljoenen tonnen fruit in koelcellen in de haven van Durban op verlading. Lokale telers maken zich grote zorgen over de achterstanden in de havens die hen waarschijnlijk verkoopopbrengsten zullen gaan kosten. 

Hannes de Waal, vicevoorzitter van de Citrus Growers Association: "De problemen in de havens bestaan al langere tijd en zoals in recente artikelen te lezen is, komen deze problemen bij alle semi-overheidsorganisaties voor."

"We steunen het management van Transnet. We hebben een goede band met hen opgebouwd, maar een intern memo of nieuwsbrief aan onze telers is aan de pers gelekt en dit was aanleiding voor een reeks aan artikelen. De problemen in de havens spelen al langere tijd en gedurende deze periode is de citrussector enorm gegroeid. De vraag heeft met name vorig jaar, tijdens de Covid-19-pandemie, een piek bereikt. Dit jaar is dit niet het geval. De verkopen zijn minder goed, maar wij groeien wel sterk en helaas, of gelukkig, is dit iets waar we nu eenmaal mee te maken hebben."

"Wij zijn actief binnen het segment consumptiegoederen. We kunnen geen week aan afzet missen en we hebben zowel bij Transnet als de overheid aangedrongen op een oplossing voor deze problemen. Niet alleen in het belang van onze sector, maar in dat van het hele land."

Bron: moneyweb.co.za


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven