Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
29 september: Dag van de Voedselverspilling

Spar presenteert Too Good To Go in Oostenrijk

Ter gelegenheid van de Internationale Dag van de Voedselverspilling breiden Spar en Too Good To Go hun samenwerking uit tot heel Oostenrijk. Na een succesvolle test bij Spar-Gourmet kunnen klanten vanaf maandag 4 oktober levensmiddelen redden in alle Spar- en Eurospar-winkels en in zeven Interspar-vestigingen in Wenen en omgeving. Producten die nog in perfecte staat zijn, maar niet tijdens de dag werden verkocht, kunnen in een verrassingszakje worden gekocht voor een derde van de oorspronkelijke prijs. Het initiatief is een onderdeel van Spar's strategie om voedselverspilling tegen te gaan.


Een Spar-medewerker met een Too Good To Go-tas

Ongeveer een derde van het wereldwijd geproduceerde voedsel belandt niet op het bord, maar wordt verspild. Dat betekent dat -statistisch gezien - elk product dat tussen 29 september en 31 december wordt geproduceerd, in de vuilnisbak belandt. Daarom hebben de Verenigde Naties 29 september uitgeroepen tot de "Internationale dag voor de bewustwording van voedselverlies en -verspilling".

"Deze dag, die een grote symbolische waarde heeft, is uitermate geschikt om een ander onderdeel van onze maatregelen tegen voedselverspilling te presenteren: Vanaf 4 oktober werken we in heel Oostenrijk samen met Too Good To Go," kondigt Spar CEO Hans K. Reisch aan. Georg Strasser, Country Manager Oostenrijk van Too Good To Go, voegt hieraan toe: "Met dit aanbod zet Spar een nieuwe stap tegen voedselverspilling en daarmee tegen een van de grootste sociale en ecologische problemen van onze tijd. Wij zijn zeer verheugd over de samenwerking."

Eerste retailer met landelijke samenwerking
Vanaf 4 oktober zullen Spar en Too Good To Go de samenwerking uitbreiden naar alle ongeveer 700 Spar en EuroSpar winkels en geselecteerde InterSpar hypermarkten in Wenen en omstreken. Ook tal van onafhankelijke Spar-retailers zijn vanaf het begin aan boord geweest. Daarmee is Spar de eerste retailer die deze verrassingstas in heel Oostenrijk aanbiedt.

Een nieuwe stap tegen voedselverspilling
Dankzij nauwkeurige bestellingen, snelle en nauwkeurige logistiek en verkoop kort voor de houdbaarheidsdatum, wordt slechts ongeveer één procent van het aangeboden voedsel niet verkocht bij Spar. Een deel hiervan wordt doorgegeven aan sociale markten, voedselbanken, Caritas of andere organisaties, die de goederen één tot vijf keer per week ophalen, afhankelijk van hun openingsuren. Elke Spar-locatie die sociale of voedseluitwisselingsorganisaties in de buurt heeft, werkt met hen samen. Too Good To Go is nu een aanvulling op deze samenwerkingspartners.

Over Too Good To Go
Too Good To Go is 's werelds grootste app tegen voedselverspilling. Met de app kunnen bedrijven zoals bakkerijen, restaurants, cafés, hotels en supermarkten hun overtollige voedsel tegen een gereduceerde prijs verkopen aan klanten die het zelf afhalen. Too Good To Go biedt dus een duurzame oplossing die partnerbedrijven, consumenten en het milieu ten goede komt: uitstekend voedsel voor de klanten, minder afval voor bedrijven en behoud van hulpbronnen voor het milieu. In Oostenrijk redden meer dan 2.200 partnerbedrijven en 700.000 gebruikers elke dag voedseloverschotten van verspilling.

Voor meer informatie:
SPAR Österreichische Warenhandels-AG
Europastraße 3
5015 Salzburg
+43 662 4470 22380
office@spar.at
www.spar.at 

Publicatiedatum: