Komkommerprijs -81%

Spaans kasgroentenseizoen in Almería start met 45% lagere prijzen

Het kasseizoen in de Spaanse provincie Almería is van start gegaan met prijzen die volgens telersvereniging Asaja 45% lager liggen dan die van vorig seizoen. Volgens gegevens van Asaja geldt dit voor alle groenten, met uitzondering van Lamuyo paprika’s. Met een prijsdaling van maar liefst 81% bijten komkommers het hardst in het stof. "De situatie is sinds vorige week echt slecht. Het gemiddelde van de laatste dagen komt niet boven de 15 cent per kilo uit", vertelt men bij de telersvereniging aan almeria360.com

Ook voor courgette wordt momenteel weinig geld betaald. Sinds twee weken daalt de prijs geleidelijk en nu bedraagt die ongeveer 20 cent per kilo. De gemiddelde prijs in het begin van dit seizoen ligt hierdoor 61% lager dan die van vorig jaar.

Asaja wijst twee oorzaken aan, naast het feit dat de start van vorig seizoen natuurlijk vrij goed te noemen was qua prijzen: het areaal voor de vroege teelt is gestegen en andere Europese landen brengen ook nog kasgroenten op de markt.

De organisatie geeft ook mee dat niet alle producten in de malaise delen. Ondanks een groter areaal en een prijsdaling van 30% in het prille begin van het seizoen, halen paprika’s gemiddeld 18% hogere prijzen dan de afgelopen vijf jaar.

Pruimtomaat: onder het langjarig gemiddelde
Tomaat blijft vertoeven in de hoek waar de klappen vallen. Ondanks een minder ruime aanplant zijn de prijzen 26% lager dan vorig seizoen. Voor pruimtomaten ligt de prijs al 12% onder het gemiddelde van de afgelopen 5 jaar.

Bron: almeria360.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven