Colruyt opent tweede winkel voor de professionele markt in het zuiden van Brussel

Iets meer dan een jaar na de opening op de site van D'Ieteren Meiser te Schaarbeek opent Colruyt Group een tweede winkel in Drogenbos, op de grens met Anderlecht. Het filiaal heeft een oppervlakte van 1.100 m² en zal een verfijnd assortiment aanbieden, dankzij de interesse in het concept van de horecasector.

Colruyt Professionals wil professionele klanten, die doorgaans producten kopen in de winkels van Colruyt Laagste Prijzen, een betere winkelervaring bieden. Het concept zal grondig geëvalueerd worden vooraleer het in andere grote steden wordt uitgerold.
De testfase gaat verder, afgestemd met een eerste evaluatie van de winkel in Meiser, die opende in juni 2020.

Een positieve eerste ervaring, ondanks de pandemie
In juni 2020, midden in de coronacrisis, opende Colruyt zijn eerste Colruyt Professionals winkel voor professionele klanten. André Giglio, regionaal directeur van Colruyt Laagste Prijzen: “Ondanks het ongunstige economische klimaat als gevolg van de Covid-19-crisis, vonden onze professionele klanten al snel hun weg naar een formule die uitsluitend voor hen bestemd is. Op enkele maanden tijd hebben we de sterktes en opportuniteiten kunnen achterhalen. Via onze medewerkers en onze promotor staan we voortdurend in contact met onze professionele klanten, om zo goed mogelijk aan hun behoeften te voldoen. Onze evaluatie is zeer bemoedigend."

Het stimuleerde Colruyt om de test uit te breiden naar het zuiden van Brussel, meer bepaald in Drogenbos, vlakbij Anderlecht. Een ideale locatie, omdat er veel potentieel is voor kleine buurtwinkels en het dichtbij de ochtendmarkt gelegen is, maar ook vlakbij de hoofdwegen aan de taalgrens. De Colruyt Professionals te Drogenbos zal ook de overbelasting in de naburige Colruyt-winkels van Anderlecht, Ukkel en Vorst verlichten en zo een betere winkelervaring bieden aan zowel professionele als particuliere klanten.

Een assortiment op maat van de vraag
De nieuwe winkel in Drogenbos zal dezelfde specifieke kenmerken hebben als zijn grote broer in Meiser: bredere gangpaden, hogere rekken, platte karren voor grote aankopen … De toegang tot de winkel is strikt voorbehouden voor houders van een Professional Plus-kaart. De winkel zal ook over een laadplatform beschikken voor de aankoop van pallets. “De nieuwe winkel beschikt tevens over een koelcel zoals in andere Colruyt-winkels. Zo kunnen we het assortiment groenten en fruit versterken, dat zeer populair is in de catering-sector,” legt gerant Vincent Kestemont uit. In totaal zal de winkel zo'n 3.250 groenten- en fruitsoorten aanbieden. Net zoals bij Colruyt Laagste Prijzen, luidt de ambitie om de beste prijzen aan te bieden aan professionele klanten in de regio, enerzijds door prijzen te vergelijken met die van de klassieke spelers in de groothandel, anderzijds gaat Colruyt de prijzen volgen uit de brochures van de groothandelaars.

Colruyt Professionals, een antwoord op de Brusselse uitdagingen
In juni 2020 opende Colruyt zijn eerste winkel speciaal voor professionele klanten. Dit nieuwe concept is zo ontworpen om in te spelen op de uitdagingen van de Brusselse regio: een voortdurend veranderende demografie, een groeiend aantal buurtwinkels, vandaar zoveel houders van de Professional Plus kaart. En een gewestelijk bestemmingsplan dat niet toelaat dat traditionele winkels in bepaalde gebieden groter zijn dan 1000 m². “Dit resulteert in kleinere Colruyt-winkels, wat het niet gemakkelijk maakt voor zowel privé- als professionele klanten om samen te winkelen,” legde André Giglio uit op de inhuldiging van de winkel in Meiser. De opening van de Colruyt Professionals in Drogenbos vervolledigt deze test en verbetert de geografische dekking. Colruyt zal het concept grondig evalueren alvorens er een uitrol in andere grote steden wordt overwegen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven