Lokale telers voelen overname, DEEN medewerkers maken afscheidsclip

Albert Heijn en Vomar heropenen omgebouwde DEEN-winkels

Gisteren heropenden zowel Albert Heijn als Vomar de door hen overgenomen DEEN-winkels, in respectievelijk Avenhoorn en Zuid Scharwoude. Voor AH is het de eerste van in totaal 38 winkels. Vomar gaat nog 22 winkels verbouwen. De formules geven aan een aantal typische DEEN artikelen uit het assortiment over te nemen. Lokale telers die via de korte keten leveren, vrezen echter voor het wegvallen hun afzet, melden ze aan Boerenbusiness.


Foto opening AH Avenhorn, foto AH Yasmin Hargreaves Photography

De nieuwe winkels van AH zullen allemaal "het goede van DEEN, gecombineerd met het lekkere van Albert Heijn" hebben. De winkel in Avenhorn, gevestigd in winkelcentrum Vijverhof, heeft een groot aanbod verse groenten en fruit, onder meer afkomstig uit de regio, zoals spitskool uit Sint Pancras en ijsbergsla uit Heerhugowaard. Ook is er een flink biologisch en vega(n) assortiment én kunnen klanten kiezen uit veel verschillende ultraverse maaltijden en verspakketten.


Foto AGF-afdeling AH Avenhorn, foto AH Yasmin Hargreaves Photography

Afrekenen kan snel bij de tien zelfscankassa’s of twee reguliere kassa’s. Bij alle producten hangen elektronische schapkaartjes met daarop de beste/actuele prijs en grote beeldschermen bieden klanten inspiratie en informatie over seizoensproducten en lekkere recepten.


foto Henk Siersma via LinkedIn

Marit van Egmond: "Het is echt een bijzonder moment waar we met z'n allen lang naar hebben uitgekeken. Samen met onze nieuwe collega's gaan we ervoor zorgen dat klanten zich snel thuis voelen in onze winkels. Dat begint met het vertrouwde winkelteam, maar ook de geliefde DEEN-producten die we in ons assortiment behouden, zoals de bloemen en planten, helpen daar zeker bij. We zijn nu hard aan de slag om de winkels om te bouwen zodat klanten snel weer hun dagelijkse boodschappen om de hoek kunnen doen."


foto Henk Siersma via LinkedIn

Bij de nieuwe Vomar Voordeelmarkt aan de Voorburggracht in Zuid Scharwoude kunnen klanten blijven profiteren van een groot aantal markante en geliefde producten van DEEN die zijn opgenomen in het assortiment zoals verse fijngesneden boerenkool. Het winkelteam van DEEN Zuid-Scharwoude werkt nu met z’n allen bij de nieuwe winkel van Vomar.


Opening Vomar Zuid Scharwoude, foto Vormar

DEEN was geworteld in Noord-Holland en sterk in lokale producten. In het persbericht geeft AH aan spitskool uit Sint Pancras en ijsbergsla uit Heerhugowaard in het assortiment te houden. Vomar noemt verse gesneden boerenkool als 'bljjver'. Boerenbusiness interviewde een aantal telers die aan DEEN leverden en nog geen zekerheid over hun afzet hebben. 

Aardappelteler Astrid Francis leverde bijvoorbeeld exclusief 'Beemster Valery aan DEEN en moet nu op zoek naar nieuwe afzetkanalen. "Ik ben nu een merk aan het bouwen met een specifiek aardappelras, met een eigen identiteit", vertelt ze. Witlofteler Dirk Spruit maakt zich niet zo druk. "Wij leverden via AGF Direct 15% van onze volumes aan Deen, dus dat viel mee."
Fruitteler Marius van Arkel leverde negen jaar lang appelen en peren aan DEEN en dat paste perfect bij hun bedrijf. "Nu moet je bij de groteren aansluiten, ik weet nog niet goed hoe dat gaat uitpakken", aldus Van Arkel.

DEEN Medewerkers van maakten een afscheidslied voor 88 jaar DEEN in Nederland maar "onze winkel blijft uw plek".

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven