Zwarte knoflook wint aan populariteit

De zwarte knoflook wint de laatste tijd aan populariteit, meldt nu.nl. Een zwarte knoflook ontstaat door de zogenoemde maillardreactie, die net als bij het bakken van vlees optreedt. Suikers en aminozuren worden onder invloed van warmte omgezet. "Als je knoflook lange tijd (dertig tot zestig dagen) bij 60 graden bewaart, ontstaat er zwarte, gekaramelliseerde knoflook", zegt Christian Weij, fermentatiespecialist. Het resultaat daarvan is een zachte balsamico-achtige smaak. Tijdens het proces van zwarte knoflook maken gaat dit enzym kapot en daardoor gaat de heftige, sterke smaak en geur ervan af. 


Foto: Dreamstime

Klik hier voor het hele artikel op nu.nl


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven