Peruaanse avocado-export blijft groeien

In de eerste zeven maanden van dit jaar bedroeg de Peruaanse avocado-export € 804 miljoen, een nieuw record, zo blijkt uit gegevens van het Peruaanse ministerie van Buitenlandse Handel (Mincetur). Dat is 47% meer dan in dezelfde periode van vorig jaar (€ 546 miljoen) en zelfs 14% meer dan in heel 2020, toen ook al een jaarrecord van € 706 miljoen werd opgetekend. De gegevens over augustus, de laatste maand van het avocado-seizoen, zijn nog niet in de cijfers verwerkt.

"Dit goede resultaat is te danken aan de toename van het aanbod, gedreven door aanzienlijke investeringen in de voorbije jaren en door de inspanningen van de regering om nieuwe markten aan te boren, maar ook door hogere prijzen op de belangrijkste internationale markten," zo zei minister Roberto Sánchez. "Ik prijs het harde werk van telers, coöperaties, verenigingen en ondernemers die van de Peruaanse avocado een product hebben gemaakt dat wereldwijd wordt erkend voor zijn kwaliteit."

Hij benadrukte dat de overheid verder steun zal verlenen met opleidingen en technische bijstand in het kader van regionale exportplannen. "Ons doel is om van Peru de grootste avocado-leverancier van de wereld te maken", voegde hij eraan toe.

Belangrijkste teeltgebieden en markten
In bovengenoemde periode leidde het departement La Libertad de Peruaanse avocado-export met zendingen ter waarde van € 261 miljoen (+45%), goed voor een aandeel van 34%. Andere voor de avocado-export belangrijke departementen waren: Lima (€ 169 miljoen; +35%), Lambayeque (€ 169 miljoen; +62%), Ica (€ 96 miljoen; +31%) en Áncash (€ 39 miljoen; +82%). De belangrijkste exportmarkten voor Peruaanse avocado’s waren de Europese Unie
(€ 397 miljoen; +45%), de Verenigde Staten (€ 135 miljoen; +13%) en Chili (€ 92 miljoen; +205%).

Bron: elperuano.pe


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven