Zimbabwaanse teler klaagt Cairns Foods aan wegens ondeugdelijk pootgoed

Tegen Cairns Foods is een claim ingediend nadat het een gecontracteerde aardappelteler ondeugdelijk pootgoed zou hebben geleverd. Patrick Makuzwa stapte naar het Hooggerechtshof om zijn contract met Cairns Foods te laten ontbinden en een schadevergoeding te eisen. Ook eist hij dat Cairns Foods de juridische kosten vergoedt. 

Op 12 februari contracteerde Cairns Foods Makuzwa voor het telen van aardappelen. Volgens het contract zou Cairns Foods ook de inkoop van pootaardappelen bij Lion's Den financieren, dat een afzonderlijke regeling met de levensmiddelenproducent heeft voor de levering van pootgoed aan haar telers. 

Volgens deze overeenkomst gaf Mukuzwa Cairns Foods de exclusieve leveringsrechten van zijn aardappeloogst om de vooraf betaalde kosten aan Lion's Den te dekken. Cairns Foods nam vervolgens 30.000 kilo pootaardappelen af bij Lion's Den en leverde deze op 3 maart 2019 aan Makuzwa. 

Makuzwa merkte al snel na het poten dat er iets niet in orde was met het pootgoed. Hij vroeg Cairns Foods en het pootgoedbedrijf om de oogst te komen bekijken. Cairns Foods zou bevestigd hebben dat het pootgoed niet deugde. De levensmiddelenproducent benaderde Makuzwa op 23 september om een analyse van de schade te maken om de kwestie te schikken.  

Bron: newsday.co.zw


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven