Fyffes noteerde verlies van €170 mln

Fyffes noteerde vorig jaar een recordverlies van bijna €170 mln omdat het noodgedwongen waardeverminderingsverliezen moest accepteren over haar meloen- en champignonactiviteiten als gevolg van de Covid-19-pandemie en bedrijfsherstructurering. 

Het in Dublin gevestigde bedrijf, dat in Japanse handen is, maakte tevens bekend dat bestuursvoorzitter David McCann en financieel directeur Tom Murphy samen €7,5 mln aan vertrekpremies hebben meegekregen, toen zij het bedrijf vorig jaar verlieten. Het Sumitomo conglomeraat uit Tokio kocht Fyffes vier jaar geleden voor €751 mln. 

Het verlies van 2020 staat in schril contrast met de winst van bijna €20 mln het jaar daarvoor. Fyffes noteerde een waardedaling van €62,8 mln van haar Canadese champignonactiviteiten, Highline Produce, alvorens het onderdeel voor het symbolische bedrag van één dollar aan Summit Fresh Produce te verkopen. 

Fyffes, dat het meest bekend is als leverancier van bananen, meloenen en ananas, waagde zich in 2016 op de Noord-Amerikaanse champignonmarkt door de overname van Highline Produce voor €97,7 mln. Maanden later nam het bedrijf ook het Canadese All Seasons Mushrooms over. 

Fyffes laat weten dat haar meloenactiviteiten in de VS vorig jaar zwaar te lijden hebben gehad van de Covid-19-crisis, omdat deze grotendeels samenviel met het importseizoen van fruit uit Guatemala en Honduras. De teruggelopen vraag naar meloenen leidde tot dumping, zowel in beide herkomstgebieden als in de VS. 

Bron: irishtimes.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven