Telers in Wisconsin oogsten 449 mln liter cranberry's

Volgens de ramingen die de U.S. Cranberry Marketing Committee (CMC) onlangs publiceerde, zullen telers in Wisconsin dit najaar ongeveer 4,7 mln barrels (449 mln liter) cranberry's oogsten. Dankzij deze prognose zal Wisconsin zich voor het 27ste jaar op rij de grootste cranberrytelende staat van de VS kunnen noemen. 

"Telers in Wisconsin werken hard om jaar na jaar een gezonde en duurzame cranberryoogst te kunnen leveren," aldus Tom Lochner, directeur van de Wisconsin State Cranberry Growers Association. "Wisconsin is trots op het feit dat zij niet alleen te grootste cranberryproducent van de VS is, maar ook van de hele wereld."

De oogstraming is onderdeel van de ongeveer 754,5 mln liter cranberry's die in het hele land zullen worden geoogst, hetgeen een lichte stijging ten opzichte van vorig jaar betekent. De raming van dit jaar hangt af van de teeltomstandigheden gedurende de rest van het seizoen, zo bericht eu.wisfarmer.com

Lochner vertelt dat sommige telers dit seizoen kampen met schade aan de stengels en de gevolgen van het voorjaarsweer op de fruitontwikkeling.

Het CMC maakte ook oogstramingen bekend voor andere cranberrytelende staten. In Massachusetts wordt een cranberryoogst van ongeveer 201 mln liter verwacht, in New Jersey van 46,8 mln liter en in Oregon een oogst van 58,3 mln liter. 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven