Australische robotplukker volgend jaar operationeel

De Australische start-up Ripe Robotics heeft onlangs € 519.000 opgehaald met een startfinancieringsronde. CEO en mede-oprichter Hunter Jay: "We maken op dit moment een grote overgang door. We hebben gewerkt als oprichters en ingenieurs, nu hebben we een veel groter budget, de begeleiding van het accelerator programma en een mandaat voor wat we willen bereiken in het komende anderhalf jaar. Als we het bedrijf commercialiseren, kunnen we opschalen."

En dan is er nog Eve. Eve is niet helemaal een prototype: het is in wezen de robot die beschikbaar zal worden voor telers, na nog zo'n zes maanden van testen, aanpassen en verbeteren.


Foto: Ripe Robotics

Het is de bedoeling dat Ripe Robotics volgend jaar operationeel is en dat betekent ten minste één werkende robot in de boomgaarden, die een stukloon verdient. "Een levensvatbare robot moet in eerste instantie even nuttig en efficiënt zijn als een menselijke plukker," vertelde Hunter aan apal.org.au. "Het zal elk seizoen meer ontwikkeling en verbetering vergen, maar de lijn van verbetering in een robot betekent dat deze niet alleen mensen vervangt, maar beter is. Dat betekent sneller plukken, minder schade aanrichten, minder verspilling, 's nachts plukken en ondertussen gegevens over de boomgaard verzamelen; gegevens die ook beschikbaar zijn voor de telers."

Klik hier om een video over de robotplukker te bekijken.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven