Thaise doeriantelers eisen spoorwegverbinding naar China om te kunnen profiteren van groeiende vraag

De Thai Durian Association heeft er bij de Thaise regering op aangedrongen om een einde te maken aan de logistieke knelpunten die de export van Thaise doerains belemmeren door het Thaise spoorwegennet aan te sluiten op de spoorwegverbinding Laos-China. Deze verbinding, die in 2024 gereed zal zijn, biedt een potentiële route voor het verladen van doerians naar de Chinese markt, waar de vraag naar deze fruitsoort snel groeit. 

Phanusak Saiphanich, voorzitter van de organisatie, vertelt dat er momenteel geen verbinding bestaat tussen het Thaise spoorwegennet en de Laos-China spoorlijn. Hij heeft de regering dan ook opgeroepen om met Laos te onderhandelen over een aansluiting op de spoorverbinding. 

Thailand verlaadt haar doerians momenteel over zee en over de weg naar China. Het vervoer over zee neemt meer tijd in beslag waardoor het risico op bederf groter is. Zeevracht is echter wel voordeliger dan wegtransport. Ondanks hun enorme productie hebben Thaise doeriantelers moeite om aan de snel stijgende vraag in China te beantwoorden, zo laat de brancheorganisatie weten. 

 

Bron: nationthailand.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven