Meer dan 60% van de Russen besteedt de helft van zijn salaris aan voeding

Volgens de resultaten van de enquête die is uitgevoerd door het Analytisch Centrum van de Synergie Universiteit, besteedt meer dan 60% van de Russen ongeveer de helft van hun maandinkomen aan voeding. Aan het onderzoek namen 5.000 mensen deel, in de leeftijd van 20-55 jaar.

"60,4% van de Russische burgers besteedt ongeveer de helft van zijn maandinkomen aan voeding, 16% besteedt bijna al zijn inkomsten aan voeding, en 14,8% ongeveer een derde van zijn inkomen. Nog eens 8,8% besteedt niet meer dan 20% van hun budget aan voeding," aldus de analisten.

Ook vestigde 96,3% van de respondenten de aandacht op de stijging van de voedingsprijzen. Zij stelden dat vooral groenten, fruit, zuivelproducten, vlees en plantaardige oliën zijn gestegen. In mindere mate voelden de Russen de stijging van de kosten van vis, suiker, graan en pasta. "De deelnemers aan de enquête noemden de factoren die zouden kunnen bijdragen aan de groei van de inflatie in Rusland. We hebben het over de verzwakking van de roebel (36,1% antwoordde), prijsstijgingen in winkelketens (31%), de oriëntatie van fabrikanten om goederen te exporteren ten nadele van binnenlandse consumenten (26,3%) en hoge inflatoire verwachtingen van de bevolking (6,6%)," aldus de analisten.

Tass.com meldt dat de respondenten beweren dat wederverkopers (32,8%) en winkelketens (26,3%) in de eerste plaats verantwoordelijk zijn voor de prijsstijging, terwijl 77,1% van de respondenten een stijging van de voedingsprijzen in de komende maand verwacht. Van de respondenten denkt 21,5% dat de inflatie in Rusland op het huidige niveau zal blijven. Nog eens 1,4% gelooft in een op handen zijnde verlaging van de prijzen in de winkels.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven