Start-up Meati haalt 50 miljoen dollar op voor productie van nieuw vleesvervangend eiwit

Meati, een start-up met hoofdkantoor in Boulder, Colorado, heeft zojuist 50 miljoen dollar (42,2 mln euro) opgehaald. Een groot deel van de fondsen van de recente Serie B zal worden gebruikt voor de voltooiing van de bouw van een productiefabriek van bijna 75.000 m2, die binnenkort miljoenen kilo's Meati zal produceren op tijd voor een commerciƫle lancering in 2022. Om het eiwit te produceren, maakt Meati gebruik van fermentatie.

Meati gebruikt de wortels van paddenstoelen om hele stukken te produceren, klaar om over een salade of gebakken voor op een sandwich. CEO en medeoprichter Tyler Huggins: "Uiteindelijk introduceren we een heel nieuw soort voedsel, een heel nieuw soort eiwit."

De ronde werd geleid door Acre Venture Partners en een nieuwe investeerder, BOND, het durfkapitaalbedrijf dat mede is opgericht door Mary Meeker. BOND is de eerste door vrouwen opgerichte en geleide onderneming die de drempel van een miljard dollar overschrijdt. Prelude Ventures, Congruent Ventures en Tao Capital namen ook deel aan de financieringsronde.

Bron: forbes.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven