TikTok-video's marketingkans voor AGF-sector

De pandemie dwong mensen om thuis maaltijden te bereiden, wat ertoe leidde dat veel social media-gebruikers hun recepten en kookvideo's deelden op platforms zoals TikTok en Instagram. De video-app TikTok is niet nieuw, maar dankzij de enorme groei in populariteit die dit platform in 2020 doormaakte, besloten veel grote merken hun digitale marketingactiviteiten te heroriënteren. 

TikTok-gebruikers maken filmpjes over specifieke levensmiddelen of kookspullen en delen recepten, wat voor bepaalde merken een verrassend en onverwacht effect kan hebben. Zo werd in één video  de OXO 3-in-1 avocadosnijder aangeprezen als ideaal keukengadget. Het filmpje werd 5,9 mln keer bekeken, kreeg 630.000 likes en werd 20.000 keer gedeeld. 

Smartbrief.com bericht dat wellicht de bekendste TikTok-video over eten en drinken werd gemaakt door Nathan Apodaca (@420doggface208). In de betreffende video drinkt hij Ocean Spray cranberry-frambozensap tijdens het skateboarden, terwijl hij het nummer Dreams van Fleetwood Mac meezingt. Het filmpje genereerde een omzetgroei 11% voor cranberry-frambozensap, en 3,4% voor de totale bedrijf, zo laat Melanie DiBlasio van Ocean Spray weten.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven