Amerikaanse fruithandelaar zet in op Tesla 'cybertrucks' om transportkosten te drukken

Oost Wenatchee fruitteler Northern Fruit gaat hightech in zijn zoektocht om concurrerend te blijven in de wereldwijde fruitmarkt. De teler, verpakker en exporteur van appelen en kersen wendt zich tot elektrische voertuigen, waarvan sommige zelf zullen rijden, vertelde directeur Doug Pauly aan leden van de staat Transportation Commission tijdens een virtuele vergadering gericht op transportkwesties en -projecten in de Wenatchee Valley.

Northern Fruit heeft vijf van Tesla's cybertrucks gereserveerd wanneer de productie later dit jaar begint in de nieuwe Tesla Gigafactory in Austin, Texas. De voertuigen worden in 2022 verwacht. Volgens Pauly is er ook één elektrische semitruck in bestelling, uit dezelfde fabriek, en hij verwacht meer elektrische voertuigen aan het wagenpark toe te voegen.

"We hebben elke dag voertuigen in gebruik bij ons bedrijf, personenauto's, pick-up trucks, personenbusjes, semitrucks, vierwielers en vorkheftrucks," vertelde hij aan seattletimes.com. "De enige categorie die tot nu toe een overgang naar elektrisch rijden heeft gemaakt, zijn de vorkheftrucks. Al het andere is zo'n beetje zoals het was toen het bedrijf in 1928 werd opgericht. We hebben een stuur, een gaspedaal en een bestuurder om het voertuig te bedienen. Ik geloof dat dat op het punt staat te veranderen."

De elektrische voertuigen hebben 20 bewegende delen in plaats van 200 in een verbrandingsmotor, waardoor ze minder duur in onderhoud zijn.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven