Disfrimur beschikt over Spanje's eerste koeloplegger op volledig schone energie

De eer van de eerste dieselvrije koeloplegger van Spanje valt de regio Murcia te beurt. Het aldaar gevestigde bedrijf Disfrimur heeft de bijzondere trailer onlangs aan zijn wagenpark toegevoegd. Het gaat om een elektrisch aangedreven koeloplegger die wordt voortgetrokken door een truck op vloeibaar aardgas (LNG).

De gewestelijke minister van Ontwikkeling en Infrastructuur, José Ramón Díez de Revenga, was dinsdag 8 juni aanwezig op de presentatie van de nieuwe vrachtwagen die door de algemeen directeur van Disfrimur, Juan Sánchez, voorgesteld werd: “De toevoeging aan ons wagenpark van deze truck en koeloplegger die werkt op 100% schone energie toont duidelijk het engagement van ons bedrijf voor een ecologische transitie in de transportsector.”

“De vermindering van de CO2-voetafdruk waar Europa op aandringt is voor dit bedrijf geen toekomstmuziek meer dankzij dit nieuwe voertuig dat met een besparing tot 7.440 diesel per jaar een vermindering van 20.302 kilogram in CO2-uitstoot zal realiseren. De vrachtwagen zal ook de geluidsemissie met 12% reduceren in vergelijking met dieselvoertuigen”, aldus de minister.

“Investeringen zoals deze tonen aan dat de transportsector zich bekommert om het milieu en naar duurzame oplossingen toewerkt. In de toekomst zal de sector daarbij geholpen worden door een steeds breder aanbod van voertuigen die traditionele brandstoffen vervangen door andere die een koolstofvrije economie mogelijk maken. Deze omschakeling wordt ook gepromoot door het beleid van deze gewestelijke regering”, ging Díez de Revenga verder.

“Disfrimur heeft zonder twijfel de juiste weg gekozen om duurzaamheid vorm te geven en de toekomst van de sector te garanderen. Ik twijfel er niet aan dat de gedane investering rendabel zal blijken te zijn,” besluit Díez de Revenga.

Bron: carm.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven