Colruyt en Albert Heijn goedkoopste retailers in België

België: Colruyt en Albert Heijn goedkoopste ketens in België
Een nieuw onderzoek bevestigt dat Colruyt de goedkoopste supermarktketen van België is. Albert Heijn is een nipte tweede, de anderen liggen mijlenver achter. Colruyt en Albert Heijn zijn beide 10% goedkoper dan nummer drie, de hypermarkten van Carrefour. Het prijsverschil tussen de eerste twee en de anderen is zo groot dat de rest de prijzenoorlog lijkt te hebben opgegeven, zo blijkt uit een nieuw rapport van Daltix. Verschillende ketens grepen het begin van de Covid-crisis in maart 2020 aan om enorme prijsverhogingen door te voeren, die ze daarna niet meer terugdraaiden. 
Bron: RetailDetail 

VK: Tesco kondigt loonsverhoging aan in september voor personeel in elke supermarkt 
Supermarktgigant Tesco heeft een grote verandering aangekondigd die dit jaar voor alle winkelpersoneel zal gelden. Ook het personeel van de fulfilmentcentra zal ermee te maken krijgen. De supermarkt heeft een loonsverhoging van 2,7% bevestigd voor personeel dat op uurbasis wordt betaald, waardoor hun loon van € 10,78 naar € 11,07 gaat. De loonsverhoging gaat in op 5 september en Tesco heeft met vakbondsvertegenwoordigers van Usdaw overlegd om tot het loonpakket te komen. In de aankondiging zei de supermarkt dat het uurloon sinds juli 2014 met 29,2% is gestegen. Tesco verhoogt ook de nachtpremie voor in aanmerking komende collega's van het huidige tarief van € 2,56 naar € 2,66; een stijging van 4,1%. The Mirror heeft onlangs op een rijtje gezet hoeveel elk van de grote Britse supermarkten zijn personeel betaalt. Morrisons kwam als beste uit de bus met een minimumloon van € 11,59/uur voor alle medewerkers, gevolgd door Aldi die ook € 11,07/uur betaalt. Tesco was de laagstbetalende van de Grote Vier, maar de aankondiging van vandaag betekent dat Asda nu onderaan staat met € 10,85/uur. De enige supermarkt die minder betaalt is Iceland, die € 10,32/uur betaalt.
Bron: Manchester Evening News 

Ongeveer 90% van de consumenten gelooft dat supermarkten hen kunnen helpen duurzame keuzes te maken
Negen op de tien consumenten geloven dat supermarktketens een sleutelrol kunnen spelen bij het maken van duurzamere aankoopbeslissingen, zo blijkt uit een studie van tcc. Uit het onderzoek, dat de mening peilde van bijna 2.500 shoppers in Duitsland, Frankrijk, Rusland, China en Italië, blijkt dat 90% van de respondenten van mening is dat supermarkten hen kunnen helpen bij het maken van duurzamere keuzes in de winkel, terwijl 78% zegt dat zij nu aankoopbeslissingen nemen op basis van de vraag of producten milieuvriendelijk zijn. Wat de reacties van de shoppers in elk van de landen betreft, zei ongeveer 96% van de respondenten in Italië en China dat zij van mening zijn dat supermarkten hen kunnen helpen duurzamere keuzes te maken. Dit cijfer bedroeg 87% in Rusland, 86% in Duitsland en 85% in Frankrijk.
Bron: ESM


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven