McCain Foods verplicht zich tot regeneratieve tuinbouwpraktijken voor al haar aardappelen tegen 2030

Als onderdeel van de publicatie van McCain's 2020 Global Sustainability report Together, Towards Planet-Friendly Food, belooft het bedrijf dat het tegen 2030 regeneratieve tuinbouwpraktijken zal toepassen op 100% van haar aardappelareaal: zo'n 148.000 ha wereldwijd. Bij deze overgang worden de gezondheid en de kwaliteit van de bodem hersteld en beschermd en wordt gebruikgemaakt van natuurlijke processen om ongedierte te bestrijden, plantenziekten te voorkomen en gewassen te versterken tegen ernstige weersomstandigheden.

Max Koeune van McCain: "De pandemie heeft de schijnwerpers gericht op de precaire aard van ons mondiale voedingssysteem. Maar de grootste uitdagingen waarmee we worden geconfronteerd, houden verband met de klimaatverandering. Geschat wordt dat een kwart van de door de mens veroorzaakte koolstofemissies afkomstig is van de voedingsindustrie en als we meer voeding moeten verbouwen om meer mensen te voeden, zal dat alleen maar toenemen. Als we de manier waarop we gewassen telen niet veranderen, loopt het hele systeem het risico onherstelbare schade op te lopen."

"Ons geloof in regeneratieve tuinbouw gaat terug tot onze wortels als tuinbouwbedrijf. Als wereldleider in de voedingsproductie heeft McCain de verantwoordelijkheid om de manier waarop we aardappelen telen opnieuw te overdenken op een wijze die gunstig is voor zowel de planeet als de gemeenschappen waarin we actief zijn. We moeten vandaag handelen om het morgen beter te maken."

Regeneratieve tuinbouw gaat terug naar een tijd waarin landbouw meer gebaseerd was op biologie dan op chemie, met een focus op bodemgezondheid en -kwaliteit. En duurzame tuinbouwpraktijk, regeneratieve tuinbouw bevordert biodiversiteit, meer plantbedekking op velden gedurende het hele jaar, het minimaliseren van bodemverstoringen en het maximaliseren van gewasdiversiteit als een manier om de waterefficiƫntie te verhogen, te beschermen tegen erosie, meer voedingsstoffen in de aarde te pompen, een grotere weerbaarheid tegen droogte, meer koolstof vast te leggen en de opbrengst en kwaliteit per hectare te verhogen.

Bron: potatopro.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven