Pakistan wil mangoteelt verbeteren met moderne technologie

Afgelopen woensdag werd een seminar georganiseerd door de Sindh Agriculture University (SAU) in Tandojam. Tijdens dit seminar werd de nadruk gelegd op de noodzaak om de verliezen na de oogst van mango's te beperken en de opbrengst te verhogen door middel van moderne technologie en door het invoeren van nieuwe intensieve teeltmethoden.

Dr. Fateh Marri, vice-kanselier van SAU, sprak over de noodzaak van de invoering van technologie voor verwerking en marketing om zo een groter aandeel op de mangomarkt te veroveren. Hij stelde voor dat SAU afgestudeerden de aanmoediging krijgen om bedrijfsplannen te adviseren en hen te interesseren voor de verwerking van mango, de verpakking en sortering ervan alsook online marketingactiviteiten met als doel een hygi├źnische en professionele mangoteelt. Hij zei ook: "Wij zijn geen partij op de internationale markt door een gebrek aan een goed exportproduct. We missen een professioneel management bij exporteurs en ook kunnen we ons nog verbeteren als het gaat om het verpakken en sorteren van de mango's."

Abdul Rahim Soomro secretaris van Sindh landbouw zei: "We missen kennis en kunde waardoor we achterlopen op andere internationale aanbieders van mango. We moeten onderzoeksinstituten en afgestudeerden inschakelen om telers te voorzien van gecertificeerde zaden," vertelde hij phoneworld.com.pk.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven